LGS BAŞVURU AŞAMALARI

18.03.2024 78

Birinci Aşama: https://eokul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx adresinden E-okul giriş sayfasında ekranın sağ tarafında bulunan 2024 Merkezi Sınav Başvuru İşlemleri başlığı altında yer alan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru işlemleri için Tıklayınız sekmesinden giriş yapıyoruz.

18-03-2024

İkinci Aşama:  Açılan sayfada istenen bilgiler doldurularak sisteme giriş yapılır. Sisteme İlk girişte Güvenlik kodu istenmiyor ancak sınav başvurusu yapıldıktan sonra verilen Güvenlik kodunu sonraki girişler için not almayı unutmayınız.

18-03-2024

Üçüncü Aşama: Açılan sayda bilgilerimiz kontrol ediyoruz. Herhangi bir yanlışlık yoksa sadece kaydet butonuna basıp başvurumuzu yapıyoruz.  (Güvenlik numarasını not etmeyi unutmayalım.)

Başvuru yapıldıktan sonra öğrenci velisinin başvuru onayı için okul idaresine 18-29 Mart tarihleri arası okula gelmesi gerekmektedir.

Not: 18-29 Mart tarihleri arası Başvuru Yapmayan veya Başvurusu okul İdaresi tarafından onaylanmayan öğrenciler LGS ‘ye giremez.